Home

Participatie

Op deze pagina staat hoe omwonenden en belanghebbenden participeerden in het maken van het ontwikkelkader voor de ROC-locatie aan de Veluwestraat. Dit was fase 1 van het participatietraject. Ook kun je lezen over welke onderwerpen we je nog raadplegen of waarover je geïnformeerd wordt in fase 2. Verder vind je hier meer informatie over de participatieplanning en zijn alle documenten over het participatietraject in te zien. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

 Stel je vraag

Wat vooraf ging

Om als 'goede buur' te kunnen vertrekken, heeft Rijn IJssel in 2019 en 2020 een intensief participatietraject met de buurt doorlopen en is er een klankbordgroep gevormd die de omgeving vertegenwoordigt. De uitkomst is het ontwikkelkader, dat in samenspraak met omwonenden en belanghebbenden, door de gemeente Arnhem is vastgesteld.

 

Eind 2022 heeft Wilma Wonen de locatie van Rijn IJssel gekocht. Afspraak is het ontwikkelkader als uitgangspunt voor de ontwikkeling van het toekomstige buurtje te hanteren. Omwonenden en belanghebbenden blijven we betrekken. Een transparante en persoonlijke benadering vinden wij daarin belangrijk.

Participatieproces vanaf nu

De onderwerpen waar participatie over gaat
De weg die Rijn IJssel is ingeslagen, volgen wij. Door vooraf vast te stellen in welke mate er in fase 2 geparticipeerd wordt, weten alle betrokken partijen ook nu weer waar ze aan toe zijn.

 

Er zijn 8 onderwerpen die tijdens het participatieproces in fase 2 aan bod komen: bouwhoogte, zichtlijnen, parkeren, ontsluiting, groen, beeldkwaliteit, programma en afstand tot de Veluwestraat en de Hertshoornstraat.

 

Voor elk onderwerp is bepaald of we informeren of raadplegen. Dit is te zien in onderstaand overzicht. De onderwerpen waarover we informeren zijn vastgelegd in het ontwikkelkader en afgerond in fase 1. Vandaar dat daarover nu geen inspraak meer mogelijk is.

Onderwerp

Onderwerp

Participatie

 

Randvoorwaarde

Richting

Informeren

Raadplegen

Hoogte

 

 

Zichtlijnen

 

 

Parkeren

 

 

Ontsluiting

Inschijnen koplampen

met twee opties

   

Afstand plan tot Veluwestraat en Hertshoornstraat

 

 

Programma:

  • Type
  • Prijssegment (betaalbaar, sociaal)

 

 

Groen:

  • Privétuinen versus openbare ruimte
  • Groen in het plan trekken / parklandschap
  • Toegankelijkheid
  • Levendigheid en samen (speelvoorziening) 
 

 

Beeldkwaliteit:

  • Onderdeel van en een sterke samenhang met het parklandschap
  • Natuurlijke uitstraling 
 

 

Wat houdt 'informeren' en 'raadplegen' in?

Als bij het onderwerp in het overzicht staat dat we ‘informeren’, werkt Wilma Wonen in samenwerking met de gemeente het ontwerp op dit onderdeel verder uit. Besluiten die we nemen, delen we vervolgens via nieuwsbrieven, deze website en buurtbijeenkomsten.

 

Wanneer we raadplegen, betekent dit dat we nog een besluit moeten nemen over het onderwerp. Betrokkenen kunnen reageren op het onderwerp en de reacties en belangen worden meegewogen in de beslissing. In de tijdlijn staat op welke momenten we contact hebben met de belanghebbenden.

Documenten

Het proces

Onderstaande tijdlijn toont het participatieproces. De planning en de te doorlopen stappen van de start van de procedure van het omgevingsplan (voorheen bestemmingsplan) tot aan de start van de bouw vind je terug op de pagina planning.

Om als 'goede buur' te kunnen vertrekken, heeft Rijn IJssel in 2019 en 2020 een intensief participatietraject met de buurt doorlopen en is er een klankbordgroep gevormd die de omgeving vertegenwoordigt. De uitkomst is het ontwikkelkader, dat in samenspraak met omwonenden en belanghebbenden, door de gemeente Arnhem is vastgesteld.

Op 10 juli 2023 organiseerde Wilma Wonen een kennismakingsavond met de leden van de klankbordgroep, die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het ontwikkelkader. Samen met hen blikten wij terug op de totstandkoming van het ontwikkelkader en de door omwonenden ingebrachte belangen. Vervolgens lichtten wij u onze ideeën over het te doorlopen proces toe en vertelden wij over de verschillende bijeenkomsten die volgen.

In de zomer van 2023 zijn wij gestart met de vertaling van het kader naar het opstellen van het concept stedenbouwkundig plan. In dit plan staat wat de gewenste inrichting is van de toekomstige buurt. Zo wordt het aantal woningen, de locatie en het type woningen beschreven. Ook leggen we globaal de inrichting van de openbare ruimte vast. Het concept stedenbouwkundig plan wordt door de gemeente Arnhem getoetst.

Zodra de gemeente het concept stedenbouwkundig plan heeft getoetst en wij hierover overeenstemming hebben, organiseren wij een bijeenkomst met de klankbordgroep. Deze bijeenkomst is een gelegenheid om reactie te geven op het concept stedenbouwkundig plan en vragen te stellen.

Wij organiseren voor omwonenden en andere belanghebbenden een buurtbijeenkomst om het concept stedenbouwkundig plan te presenteren, reacties op te halen en vragen te beantwoorden. Zodra de datum bekend is communiceren wij dit via een digitale nieuwsbrief. Vergeet je dus niet aan te melden voor de nieuwsbrieven.

Na de buurtbijeenkomst organiseren wij een bijeenkomst met de klankbordgroep. Doel van deze bijeenkomst is het geven van een terugkoppeling op wat wij met de ontvangen input van de klankbordgroep, andere omwonenden en belanghebbenden hebben gedaan.

Wij hopen in het tweede kwartaal van 2024 het stedenbouwkundig plan te laten vaststellen door het college van burgemeesters en wethouders. Je leest hier meer over op de pagina planning op deze website.

Nadat het stedenbouwkundig plan is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders begint het opstellen van het ontwerp omgevingsplan, voorheen het ontwerp bestemmingsplan. Dit ontwerp omgevingsplan, dat bestaat uit een toelichting, regels en een plankaart, is nodig om de huidige bestemming van de grond te wijzigen naar ‘wonen’. Je leest hier meer over op de pagina planning.

Op de hoogte blijven?

Laat je gegevens achter via de button en blijf via de nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de nieuwbouw aan de Veluwestraat.

 

Schrijf je in

Vragen?

 

Heb je vragen? Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen (FAQ) op deze website. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

NAAR FAQ STEL JE VRAAG

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info